Közösségi Szolgálat

Egy vagy több napos, hosszútávú támogató tevékenység

Programunk résztvevői közül sokan úgy döntenek, hogy önkéntes lehetőségeken keresztül kapcsolódnak be közösségünkbe. Önkéntesként új szemléletet nyernek közösségünkből, értékes munkakészségeket fejlesztenek ki, és megtapasztalják a felhatalmazás érzését azáltal, hogy változást hoznak mások életébe. Az önkéntesség értékes munkatapasztalatot kínál, valamint azt az elégedettséget, hogy másokkal együtt dolgozhat, akik szintén szeretnének visszaadni és változtatni.

Kik az önkéntesek?


‌Az önkéntesek időt adnak, olyan tevékenységeket végezve, amelyek célja a közösség vagy a társadalom javára válik. Az önkéntesek nem kapnak fizetést, és maguk döntik el, hogyan, kire, milyen tevékenységre szánják idejüket. 

‌Az önkéntesség minden szektorban jelen van, a jótékonysági szervezetektől kezdve a nem nyereségszerzési céllal a köz- és magánszektorig. A tevékenységek, amelyekben az önkéntesek részt vesznek, sokrétűek, kezdve a kampányolástól, az adománygyűjtésig, rendezvények működtetésén át, egészen a formálisabb szerepekig, mint például a szociális gondozás, esetlegesen gyámság. 

‌Az önkéntesek kevesebb joggal és kisebb jogi védelemmel rendelkeznek, mint a fizetett alkalmazottaknak, mivel a vonatkozó jogszabályok nem vonatkoznak az önkéntesekre. Az önkéntesekkel természetesen tisztességesen és tisztelettel kell bánni. Egy olyan szervezet, amely rosszul bánik az önkéntesekkel, nehezen tudná megtartani az önkénteseket, és negatív nyilvánosságot kapna.

Amikor egy óra munka többet ér, mert az idő a legértékesebb

Jelenlegi önkéntes munkáink

Jelenleg irodai borítékolási, valamint adminisztrációs munkáink vannak. Amire mindennap lehet jelentkezni.

Amennyiben érdekli az önkéntes lehetőség, keresse szervezetünket telefonon, a 06203730990-es számon vagy a vgyfmsz@gmail.com e-mail címen.
Köszönettel:
Mellár Renáta, Elnök