A Lengyeltóti klinika projekt

Magyarországon jelenleg százezrek küzdenek az egészségügyi ellátás elérhetőségéért és minőségéért fogyatékosságuk miatt. Ezen emberek számára egy kifejezetten az igényeikhez igazított klinika olyan alapvető szolgáltatásokat kínálna, amelyek megkönnyítenék mindennapjaikat és javítanák az életminőségüket. Egyúttal szeretném kihangsúlyozni, hogy a tervezett klinika nem csupán egyszerű egészségügyi intézmény lenne. Az általam álmodott létesítmény korszerű, szakmailag jól felkészült személyzetet vonultatna fel, akik az orvosi ellátás mellett rehabilitációs és támogató szolgáltatásokkal is segítenék a fogyatékkal élőket. 

‌Mint Fogyatékkal élők Nemzetközi Nagyköveteként, az én személyes elkötelezettségem, hogy segítsek ezeknek az embereknek, és hogy Magyarország az egészségügy területén példát mutasson a fogyatékkal élők érdekében tett erőfeszítések terén. Az Ön cégének segítsége nemcsak anyagi támogatást jelentene, hanem azt a szellemi és társadalmi támogatást is, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy ezt a nemes ügyet sikeresen megvalósítsuk.

Elsődleges üzenetem, hogy a klinikát soha nem tervezzük magánkézbe adni. A fenntartását alapítványi, civilszervezeti és nemzetközi támogatásokból kívánjuk biztosítani. Ez azt jelenti, hogy az Önök támogatása semmiképpen sem kerülne magánhaszonra, és a klinika mindig a közösség és a fogyatékkal élők érdekét fogja szolgálni. A tervezett klinika irányításában nagy hangsúlyt kívánok fektetni a sokszínűségre és a szakmai tapasztalatra. Az elképzelésem szerint a klinikai bizottság összetétele magában foglalná a cégvezetőket, civilszervezeti vezetőket, alapítványi vezetőket, fogyatékkal élő embereket, valamint nemzetközi szakembereket, akik évtizedek óta dolgoznak a fogyatékkal élőkért. A klinikai bizottság sokszínűsége garantálná a klinikai területek és szolgáltatások teljes körű és magas színvonalú kialakítását. Ebben a szellemiségben szeretném kérni, hogy cégük is vegyen részt a klinikai bizottságban. A cégvezetők részvétele lehetőséget teremtene arra, hogy az üzleti tapasztalataikból származó szakértelmükkel hozzájáruljanak a klinikai működés és fenntarthatóság tervezéséhez. Ezen kívül a cégük szerepvállalása további társadalmi felelősségvállalásukat is kifejezné. 

A Lengyeltóti klinika épülete

‌Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a klinika létrehozásához elengedhetetlenül szükséges összeget részletesen elemeztük. Az épület vételi ára 170 millió Ft, míg az orvosi gépekhez és eszközökhöz szükséges összeg további 160 millió Ft. Ez a számítás szakértő egészségügyi szakemberek gondos munkáján alapszik. Tehát összességében 330 millió Ft-ra van szükségünk a klinika megvalósításához. A támogatásaik nélkül ez a nemes ügy nem valósulhatna meg, és minden egyes adomány hozzájárulna ahhoz, hogy életet menthessünk és segíthessünk a fogyatékkal élőknek.

Együttműködésük lehetővé tenné, hogy még többet tegyek a fogyatékkal élőkért Magyarországon. Ezen túlmenően, a cégvezetőknek lehetőségük lenne aktívan részt venni a klinika életében, akár szakmai tanácsadással, akár alkalmi munkával, ami elősegíthetné az intézmény fenntarthatóságát és hatékonyságát.

‌Sürgetően fordultam Önökhöz, hogy felhívjam a figyelmüket, hogy rendkívül sürgős az ügy. Minden egyes perc, amíg gondolkodnak az anyagi támogatáson, életeket vesz el. A tervezett klinika létrehozása azon múlik, hogy minél gyorsabban összegyűljön a szükséges támogatás. Fogyatékkal élő emberek százai szorulnak segítségre, és a klinika megnyitása jelentheti a különbséget az életükben. Bízom benne, hogy cégük csatlakozik ehhez az életfontosságú kezdeményezéshez, és együtt segítünk abban, hogy a fogyatékkal élő emberek Magyarországon az igényeiknek megfelelő és tiszteletteljes egészségügyi ellátást kapjanak. 

Hiszem, hogy amennyiben szükségesnek érzi, egy személyes találkozó mélyebb megértést hozhat az elkötelezettségem iránt, és lehetőséget teremthet arra, hogy közösen részletezzük, hogyan segíthet cégük a klinika létrejöttében. Ez egy olyan projekt, amely életeket menthet, és minden támogatásnak óriási jelentősége van.

Továbbá szeretném megosztani Önökkel, hogy jelenleg intenzíven dolgozom a klinika létrehozásához szükséges előkészületeken. Településről településre kiterjedő felméréseket készítek, melyekbe bevonásra kerülnek az önkormányzatok és polgármesterek, szociális munkások, iskolaigazgatók és óvodavezetők. Az interjúk célja az, hogy minél pontosabb képet alkothassunk az adott közösség fogyatékkal élő lakosainak igényeiről és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésükről. Emellett fontosnak tartom a fogyatékkal élők bevonását is az interjúkba, hiszen a véleményük és tapasztalataik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a klinika minden szempontból megfeleljen az elvárásaiknak és szükségleteiknek. Ezen alapos előkészületek segítenek abban, hogy a tervezett klinika valóban a közösség igényeihez és elvárásaihoz alkalmazkodva szülessen meg. Az említett felmérések elvégzése nemcsak időigényes, de komoly anyagi ráfordítást is igényel. Fontos megjegyezni, hogy nagykövetként vállalom ezt a feladatot ingyen, azonban az ehhez szükséges anyagi források nélkülözhetetlenek. Ezért szeretném megosztani, hogy az anyagi támogatások jelentős mértékben hozzájárulnának ahhoz, hogy a felmérések a lehető leghatékonyabban és minél szélesebb körben elvégezhetők legyenek. Bízom abban, hogy támogatásuk révén a felmérések eredményeképp még jobban kialakíthatjuk a tervezett klinika szolgáltatásait és a fogyatékkal élők igényeihez való alkalmazkodását. 

‌Tisztelettel és megértéssel fordulok minden cégvezetőhöz, hogy kérésemet fogadják el és vegyék figyelembe, hogy a médiában megjelenő információk nem mindig tükrözik valósághűen a tervezett klinika helyzetét. Szeretném nyomatékosan hangsúlyozni, hogy az esetlegesen kialakult negatív híreszteléseket ne vegyék komolyan. Bár lehet, hogy már több levelet is kaptak a klinika kapcsán, biztosítom Önöket arról, hogy a tervezett létesítmény létre fog jönni. A klinika iránti elkötelezettségem változatlan, és bízom abban, hogy a cégvezetők támogatásukat anyagi formában is kifejezik majd, mely nélkülözhetetlen a projekt sikeres megvalósításához. Megértésüket és támogatásukat köszönöm. 

‌Megkérem Önöket, hogy az utaláskor a megbízott kolléga jó számlaszámra utaljon, mert a tavalyi évi gyűjtésünk sajnos, nagyon nagy százaléka a Budapesten lévő MVGYOSZ szervezetéhez utalódott és nem hozzánk! Köszönöm! 

‌Köszönettel és tisztelettel, 
‌Mellár Renáta, Fogyatékkal élők Nemzetközi Nagykövete és a VGYFMSZ elnöke

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Lengyeltoti_tervezett_alaprajz.pdf
Nemzetközi nagyköveti kinevezés.jpg