Híreink

Kiemelt hírünk

MTV1 Híradó 

Fogyatékossággal élőknek nyílhat ingyenes klinika a somogyi Lengyeltótiban. Az intézményben többek között belgyógyászat, nőgyógyászat, szemészet, és kutyás terápia is várja majd a pácienseket. A klinikát a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete működtetné: a cél, hogy a rászoruló betegek minél hamarabb megfelelő ellátáshoz jussanak.

Következő esemény


Fogyatékossággal élők számára kialakított speciális magánklinika  

‌Lengyeltóti Város Önkormányzatának és a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő Magánsegítő Szervezetének (VGYFMSZ) a fogyatékossággal élők támogatására indított közös együttműködése országos projektté vált.

Korábbi híreink

2022 januártól új típusú tagság is elérhető

Szervezetünk bevezet egy új típusú tagságot hamarosan ami januártól lesz elérhető. Az új típusú tagság egy kártyával lesz igazolható, és jelentős kedvezmények biztosítása mellett több, általunk fejlesztett rendszerre is igénybe vehető. 
‌Az új tagság nem zárja ki a régi jogosultságát, csupán kiegészíti azt és kaput nyit arra, hogy együtt összefogva sokkal többet érhetünk el, mint eddig. Részben a kölcsönös segítségnyújtáson alapul, részben az önzetlen segítők áldozatos munkájának eredménye. Hamarosan bővebben is írunk az elérhető opciókról.


2019 augusztusában nagyobb lépések 
‌- kirándulás Albániába

Támogatóink és partnereink segítségével végre lehetőségünk nyílt a Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei Szervezetének képviseletében kirándulást szervezni a bátrabb tagjainknak, akik bevállalták a távolságot, hogy külföldre is ki tudjunk mozdulni. Hosszú út volt Albániába, ott Durres-be gépjárművel eljutni de felejthetetlen élményt okozott minden résztvevőnek az új ízek, az új illatok és a tenger érzése. Tagjaink számára ez életük egyik legnagyobb élménye volt és nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak akik ehhez hozzásegítettek bennünket.

2018 decemberében átvehettük kisbuszunkat

Köszönjük támogatóinknak és fő partnerünknek a Hydro Extrusions Hungary vállalatnak, amely Európa legnagyobb sajtoló üzemének számít, hogy hozzájuttatták tagjainkat a mozgás lehetőségéhez. Sajnos korábban csak rövid kirándulásokat tudtunk szervezni tagjainknak, akik az otthon bezártságából vágynak a kikapcsolódásra, de most végre lehetősége nyílik a Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei Szervezetének, hogy látássérült tagjainak nagyobb teret biztosítson, így nekik is lehetőségük nyílik megismerni jobban az országunkat. Köszönjük

Partnerünk felajánlást tett a szervezetünk számára, így köszönettel tartozunk neki.

Archívum

2016 Decemberi adományozás (27 - 29) 

Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete 2016 decemberében levél kampány segítségével és a székesfehérvári Fehér Palota segítségével szervezett tartós élelmiszer gyűjtést. Az összegyűlt adományok szervezett karácsonyi ünnepség keretében kerültek kiosztásra a vak / gyengénlátó és látássérült családoknak.


Nagyon sok család viszont nélkülözve él, elszigetelve mindennemű lehetőségtől és teljesen el van szegényedve, az ő számukra az adományokat házhoz szállítottuk. Fejér megyén belül létezik egy másik szervezet is aki látássérültekkel foglalkozik, de nem képviseli az érdekeiket, hiszen nagyon sokan kerestek fel bennünket az ünnepek közeledtével a "másik" szervezettől, és amikor kimentünk környezettanulmányra.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a másik szervezet csupán egy karácsonyi CD-t ad azoknak, akiknek még sok esetben élelmiszerre sem nagyon telik 

Ezzel a kis videóval szeretnénk megköszönni támogatóinknak és adományokat felkínáló magánszemélyeknek és cégeknek akiket egy külön pontban sorolunk fel.

Köszönjük.

 2016 decemberi karácsonyi ünnepség 

A 2016 évi karácsonyi ünnepség kifejezetten jól sikerült a tagjaink visszajelzéséből ítélve. Nagyon sok adomány és felajánlás érkezett tartós élelmiszerekből magánszemélyektől és a székesfehérvári Fehér Palota segítségével szervezett gyűjtésből illetve vállalkozások támogatásaiból. Sok felajánlás érkezett magánszemélyektől ruha adományokkal és a szervezet támogatásával mind anyagi, mind önkéntesi munkával, gyáraktól élelmiszer felajánlásokat. 


Nagyon hálásak vagyunk tagjaink nevében is minden támogatónknak és azoknak aki a célkitűzéseinket 2017-ben is támogatják. Nem adjuk fel a nehézségek ellenére sem és reméljük a jövőben is számíthatunk a sok sok pozitív támogatásra mindazoktól akik ismerik törekvéseinket.

Most is, mint minden rendezvényen a támogatóinknak külön köszönetet mondtunk és feltüntettük őket a rendezvény kiemelt pontján.

Reméljük a jövőben legalább annyit adhatunk vissza, amennyit segítőinktől, támogatóinktól kaptunk, törekvéreink erre visznek bennünket.